Komercyjna, wielofunkcyjna prasa do ciasta
Ta komercyjna prasa do ciasta jest półautomatyczna i umożliwia łatwe przygotowanie różnych kształtów ciasta. Grubość ciasta jest regulowana i nadaje się do prasowania spodów pizzy o średnicy od 76,2 do 381 mm i grubości od 1 do 5,5 mm.
Elektryczna prasa do pizzy wykonana jest w całości z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Rolki z żywicy przeznaczonej do kontaktu z żywnością są trwałe. Obudowa ochronna wykonana jest z materiału PC, aby zapobiec kurzowi i przypadkowym obrażeniom. Stopy są antypoślizgowe.
Ma kilka przemyślanych funkcji: szeroki wlot ciasta odpowiedni do pizzy o różnej wielkości, regulowaną kulkę prętową ułatwiającą regulację szerokości ciasta oraz korpus ze stali nierdzewnej 201, który jest łatwy do czyszczenia i konserwacji.
Ta wałkownica do ciasta na pizzę może pracować zarówno w trybie automatycznym, jak i półautomatycznym. Ciasto umieszcza się na wlocie górnego walca w celu sprasowania, a następnie owalne ciasto jest ręcznie lub automatycznie obracane w dolnym wałku, tworząc okrągłe ciasto na pizzę.
Ta maszyna do wyrabiania ciasta na pizzę może wytwarzać arkusze ciasta o różnych kształtach, dzięki czemu idealnie nadaje się do tłoczenia wszystkich rodzajów ciasta, w tym ciast, podpłomyków i ciasteczek. Można go stosować w pizzeriach, piekarniach, kawiarniach itp.